Posted on

Fem viktiga steg när du ska starta en webbyrå i Göteborg

Tänk på det här

Funderar du på att starta en webbyrå? Klart är att det finns ett stort underlag av kunder, som har behov av de tjänster som du kan tillhandahålla. Klart är dock också att det är en ganska hård konkurrens mellan webbyråer, kanske speciellt i landets större städer. För att slå sig fram i bruset krävs hårt arbete, och att man har byggt en stabil grund för företaget i Göteborg att stå på. Här kommer ett antal exempel på saker som är viktiga att tänka på när du ska starta en webbyrå.

Hur är din approach?

Visst, du kan vara riktigt duktig på att designa hemsidor. Ofta är det dock inte tillräckligt för att starta en framgångsrik webbyrå i Göteborg. Att bygga en stabil grund att stå på är att göra hemsidejobb av hög kvalitet, utan att ta för mycket betalt för det. Att producera hemsidor med hjälp av mallar och ta stora summor pengar för det kan fungera på kort sikt, men det håller knappast i längden.

Bestäm en approach och använd den – och gör det med kvalitet. Ska du starta en webbyrå med särskilt fokus på en speciell nisch? Eller vill du erbjuda bredare tjänster för att fånga upp ett större kundunderlag? Ha en tydlig vision för din verksamhet innan du sätter igång.

Att starta företaget

Att starta företag kan anses vara enkelt i Sverige. Till en början väljer en del designers att starta en enskild firma. Det kostar ingenting (dock kostar det att registrera ett namn) och innebär generellt låga trösklar för att komma igång.

Om man har kapital kan man starta ett AB. Att ha just ”AB” i företagsnamnet kan inge förtroende. En väsentlig skillnad mellan de olika formerna är att man i ett AB inte är personligt ansvarig för företagets skulder. För att starta ett AB krävs 50 000 kronor i aktiekapital. För större bolag, framförallt där det finns många anställda, så är AB mer regel än undantag.

Marknadsför digitalt

Som webbyrå Göteborg kan det givetvis lämpa sig väl att marknadsföra sig online, även om det inte måste vara den enda metoden. Viktigt är att ha en portfolio för kunder att visa upp. Har du ingen portfolio ännu? Ett sätt att bygga upp den kan till exempel vara att göra ideella arbeten för välgörenhetsorganisationer, eller bygga hemsidor till vänner och bekanta för ett rabatterat pris. De flesta kan nog enas om att det är en viktig del i att värva kunder.